duminică, 12 octombrie 2014

Viata la tara vs viata la oras

Este o ceaţă atât de deasă în dimineaţa asta. Ah! Şi-mi propusesem să dorm până târziu căci duminica este singura zi în care pot să dorm iar eu, ca şi restul românilor, iubesc să dorm. Duminica viitoare am cursuri şi iar ioc somn. Pff, oare acel cineva care a făcut orarul celor de la master are conştiinţa împăcată?
Oare de ce m-am trezit? Pentru că întotdeauna există cineva care se trezeşte devreme şi utilizează acea pătrăţică plină de tehnologie numită telefon. Lua’l’ar somnul la muncă şi pe el!
Parte bună este că imi pot bea cafeaua într-o dimineaţă de toamnă fără să mă grăbesc să ajung la muncă. Un deliciu. Uitasem că mai cântă şi păsărelele, uitasem cum arată o pînză de păianjen atinsă de rouă, uitasem cum sună tastele tastaturii mele atunci când sunt la începutul programului, uitasem cum fac găinile mele şi toţi aceşti copaci pe jumătate dezgoliţi. Pfu, tocmai ce a căzut o nucă, posibil să fie ultima şi cu siguranţă rolul ei  a fost de a mă speria şi trezi din visare.
Trebuie să mă mut însă acum, pe ultima sută de metri, regret că trebuie să las viaţa de la ţară. M-am obişnuit aici. Îmi place şi agitaţia oraşului, multiplele posibilităţi de acolo, teatrul, cluburile, frenezia oraşului, oamenii reci din trafic. Aici, toată lumea salută pe toată lumea.Anonimatul meu din oraş vs frumuseţea domnişoarei poete ce e singură şi ambiţioasă.. Bun, fiind sinceră, reiau, de fapt, anonimatul meu din oraş vs scorpia aia încrezută ce şi-a lăsat bărbatul şi are ocupaţii dubiose şi atipice vieţii de la ţară. Ba mai mult, a auzit tanti Floarea că a zis tanti Măriuca că ar fiii văzut tanti Ana că în miez de noapte intra un bărbat, ce cu siguranţă era însurat şi cu trei copii acasă, şi avea şi portofelul plin şi da, intra dom’le la aia ce şi-a lăsat bărbatul. Ptiu, ferească Sfîntul!
Fereşte Sfântul cât fereşte dar, dacă tu stai cu mâna întinsă nu înseamnă că mereu îţi va pica din cer. Aşadar, sunt anumite legi în lume iar aceea în care se spune că gura lumii n-o astupă nici pământul este una dintre ele iar aceea în care se spune că trebuie să-ţi cam faci loc cu coatele este a doua. Şi uite aşa mi-am făcut curaj să fac ce-mi place. Să nu depind financiar de nimeni (lucrând ca tot omul şi nu primind bărbaţi în miez de noapte), scriind şi cel mai frumos, frecventând cursurile unui master. Toate acestea le fac cu o ceaşcă de cafea în mână sau mai des, a unui pahar de plastic.
Dimineaţa fuge ca bezmetica iar mie mi se apropie ora de lectură. Trebuie să învăţ de la Bel-Ami meserie. Parvenitul tipic francez este probabil cam expirat însă cu siguranţă este mai elegant decât parşivitatea modernă.
Ce zi plăcută de duminică!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu